Lekker Fit! basisonderwijs

In 2005 werd op het Rotterdamse basisonderwijs Lekker Fit! voor het eerst geïntroduceerd en was daarmee trendsetter. Inmiddels staat de teller al op 94 Lekker Fit! basisscholen. Een hele mooie prestatie.De Mariaschool is een van deze Lekker Fit scholen.

Als een basisschool Lekker Fit! is dan wordt er op die school extra aandacht besteed aan een gezonde en actieve leefstijl van alle leerlingen. Dit wordt gerealiseerd doordat alle groepen een 3e (extra) beweegmoment onder schooltijd in de week aangeboden krijgen. Daanaast kunnen alle leerlingen van groep 3 t/m 8 na schooltijd vrijblijvend deelnemen aan extra beweegaanbod. Voor de groepen 1 en 2 is er een speciaal Lekker Fit! kleuterprogramma opgesteld waar spelenderwijs 'bewegen' en 'groente en fruit' blijvend aan bod komen.

Naast een extra beweegaanbod wordt op een Lekker Fit! basisschool water drinken gestimuleerd, eten alle leerlingen alleen groente en fruit tijdens de ochtendpauze en wordt er Lekker Fit! getrakteerd. Het hele Lekker Fit! basisschoolprogramma staat beschreven in de Lekker Fit! basisonderwijs handleiding.

Bewegen en leren versterken elkaar. Vaker bewegen maakt kinderen niet alleen fitter maar draagt ook bij aan betere leerprestaties.

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work